Džumhur: Ko mi god bude protivnik, bit ću spreman
Foto: EPA

Bh. teniser nakon plasmana u finale

Džumhur: Ko mi god bude protivnik, bit ću spreman

Damir Džumhur se danas plasirao u svoje drugo ATP finale u karijeri.

On je u polufinalu St. Petersburga slavio protiv Nijemca Janna-Lenarda Struffa sa 2:0 u setovima, a nakon meča bio je veoma sretan.

"Ovo je bio sjajan dan za mene. Igrao sam na sjajnom nivou od početka do kraja meča, koristio sam prilike koje su mi se ukazivale. Bio je ovo jedan od boljih mečeva za mene u posljednjih par mjeseci. Definitivno mi je ritern bio na visokom nivou. Stavljao sam pritisak na nejga i bilo mu je teško. U finalu će biti mnogo teže. Oba tenisera igraju dugačke poene, ali ne udaraju jako lopticu. Ko mi god bude protivnik, bit ću spreman", rekao je Džumhur. 

Podsjetimo, rival Damira u finalu će biti bolji iz susreta Roberto Bautista-Augt-Fabio Fognini. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije