Džumhur lagano do drugog kola kvalifikacija Roland Garrosa

Džumhur u drugom kolu

Džumhur lagano do drugog kola kvalifikacija Roland Garrosa

M. Šljivak

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur plasirao se u drugo kolo kvalifikacija na Roland Garrosu. Naš teniser je bez većih problema s 2:0 po setovima 6:1 i 6:4 savladao španskog tenisera Oscara Hernandzea.

Prvi set je donio potpunu dominaciju Džumhura. Prvi break je napravio u četvrtom gemu, zatim je isto ponovo i u šestom gemu, da bi svoj servis lagano držao, te je osvojio prvi set sa 6:1.

Džumhur je u trećem gemu drugog seta ponovo napravio break. Imao je Damir još nekoliko prilika za oduzimanje servisa, ali ih nije iskoristio.

Hernandez je pauzu zbog kiše iskoristio na pravi način. Uzeo je servis Damiru u osmom gemu, ali je Damir uzvratio već u narednom, da bi na svoj servis došao do pobjede i plasmana u drugo kolo.

Roland Garros, 1. kolo kvalifikacija:

Džumhur - Hernandez 2:0 (6:1, 6:4)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.