Džumhur: Mogu igrati protiv najboljih igrača na svijetu

Bh. teniser u Dubaiju

Džumhur: Mogu igrati protiv najboljih igrača na svijetu

S. Mlaćo

Bh. teniser Damir Džumhur imat će veoma težak ispit na ATP turniru u Dubaiju.

Bh. teniser Damir Džumhur imat će veoma težak ispit na ATP turniru u Dubaiju. Naime, Džumhur će u prvom kolu turnira odmjeriti snage sa trećim igračem svijeta, Švicarcom Stanom Wawrinkom.

Našeg tenisera očekuje težak posao, s obzirom da Wawrinka brani titulu osvajača turnira iz prošle godine. 

"U Dubaiju imam dosta težak zadatak, jer je to jedan igrač koji ima iskustvo osvajanja Grand Slama i prošle godine je osvojio ovaj turnir. Posljednje dvije sedmice sam igrao dobro i imao nekoliko dobrih pobjeda. Nadam se da ću u takvom ritmu nastaviti protiv Wawrinke jer ukoliko želim nešto napraviti moram odgrati dobro", kazao je Džumhur.

Priznaje da vjeruje u svoje kvalitete, ali da je put u Dubai bio veoma dug.

"Nadam se da me ove velike razlike u vremenskim zonama neće puno poremetiti, te da ću uspjeti odigrati dobar meč i moći da budem fizički dobro spreman,  te izdržim te napore koje moram pružiti. Put je bio dug od Amerike do Dubaija, ali ja ću dati sve od sebe da pokažem da mogu igrati protiv najboljih igrača na svijetu", dodao je Džumhur.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi