Džumhur: Moje prvo finale, moram biti spreman

Najbolji bh. teniser nakon pobjede protiv Edmunda

Džumhur: Moje prvo finale, moram biti spreman

D. Rakanović

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur protekle noći se plasirao u svoje prvo ATP finale u karijeri. 

On je u polufinalu turnira u Winston-Salemu savladao britanskog tenisera Kylea Edmunda sa 1:6, 7:5 i 6:3. 

Džumhur u posljednje vrijeme igra sjajno. Plasmanom u finale Džumhur je dobio dodatnih 60 bodova i na ATP live rankingu napredovao na rekordno 56. mjesto. 

"Bio je definitivno težak meč, znao sam to od početka. Bio sam umoran, ponekad mi treba više vremena da se zagrijem. U prvom setu nisam imao neke šanse, dok sam u drugom pokušao da držim svoje gemove i uspio sam. Pri rezultatu 6:5 uspio sam mentalno da se izdignem i zato sam i imao više šansi u trećem setu", rekao je Džumhur, 

Na pitanje kako se novi protiv viših tenisera, Džumhur je rekao da pokušava iskoristiti svoje prednosti.  

"Nastojim koristiti brzinu i svoje noge. Dosta miksujem igru i servise i dobro se osjećam na terenu ove sedmice", rekao je Džumhur. 

Istakao je da će biti spreman za svoje prvo ATP finale bez obzira na umor koji osjeća.

"Kao što sam rekao, bio sam malo umoran i tokom ovog meča, ali kako meč odmiče tako umor više i ne osjećate. Nadam se da ću biti spreman za finale, to je moje prvo finale i moram da budem spreman", naveo je Džumhur. 

U finalu će igrati protiv Španca Roberta Bautiste - Aguta, 15 tenisera na svijetu, a meč je na rasporedu večeras od 23 sata. 

ATP turnir u Winston-Salemu igra se za nagradni fond od 664.825 dolara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije