Džumhur: Moramo opravdati status favorita

Pred meč sa Moldavcima

Džumhur: Moramo opravdati status favorita

M. Maksimović

Davis Cup reprezentacija BiH protiv Moldavije igra meč drugog kola II grupe Euro-afričke zone. Ćetvrtu godinu zaredom naša selekcija je stigla do drugog kola, dva puta smo uspjeli doći do trećeg, finalnog kruga.

Zanimljivo, sva tri puta do sada igrali smo protiv selekcija sa prostora bivšeg Sovjetskog Saveza. Dva puta protiv Estonije, jednom je protivnik bila Bjelorusija. Estonce smo dva puta pobjedili, Bjelorusija je prošle godine bila bolja. Za razliku od predhodnih godina, ove godine je žrijeb bio na našoj strani, eventualni treći meč opet bi igrali na domaćem terenu. 

 

''Imamo veliku priliku da napokon napravimo taj iskorak. Međutim, Moldavce moramo shvatiti maksimalno, oni imaju Radu Albota koji je na 220.mjestu ATP rang liste, niti ostali igrači nisu loši, ali mi moramo opravdati status favorita. Prvi put smo u Mostaru, nadam se da će navijači doći da nam pruže podršku koja je u Davis Cup neophodna'' kaže Damir Džumhur koji je u singlu za reprezentaciju odigrao šest mečeva, na omjeru je 3-3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.