Džumhur: Možemo posao završiti u subotu

Za sada sve ide prema planu

Džumhur: Možemo posao završiti u subotu

M. Maksimović

Damir Džumhur je probio led. Igrao je prvi meč, prvi put u Davis Cupu, prvi put pred svojim navijačima. Na kraju je posao završio prema očekivanju.

Možda i najvažniji break Damir Džumhur je uzeo na početku drugog seta. Nakon toga je Damiru bilo puno lakše.

 

''Bilo je malo teško s obzirom da se radi o prvom meču, pogotovo u prva dva seta, ipak igraš pred svojim navijačima, možda nisam najbolje igrao, ali ono što je najvažnije, pobjedio sam.Možda je nekom bilo malo neočekivano, ja sam nekako očekivao težak meč, jer je ipak pritisak veći, nego kada igraš na turnirima. Do 3-3 u prvom setu je bilo neizvjesno a onda sam napravio break onaj odlučujući.U drugom je bilo lakše jer sam stigao do ranog breaka, a onda u trećem setu sam se totalno opustio, podigao svoju igru i to se vidjelo na kraju po rezultatu.Scheidweiler je puno miksao, vidi se da zna igrati, nekada je bio plasiran među 300, ima odličan forehand pogotovo za ovu podlogu''. 

 

Što se tiče podloge, kakva je situaciju da Damirom ?

 

''Što se tiče podloge sve je ok, ne mogu reći da mi ne leži, trenirao sam četiri dana i privikao sam se, mislim da je podloga jako dobra''. 

 

Možemo li sve riješiti sutra u parovima ? 

 

''Mislim da možemo posao završiti u subotu, iako će taj meč parova možda biti i najteži. Ako ja i Tomo budemo igrali kako znamo, onda mislim da ćemo posao završiti u nedelju. Oni imaju iskustva, a znamo da u parovima igrači sa iskustvom, dobrim servisom i volejom mogu biti jako neugodni, recimo Scheidweiler je dosta neugodan na reternu sa forehand strane. Može biti neugodno, ali ako ja i Tomo budemo pravi naša pobjeda neće doći u pitanje'' kaže Damir.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.