Džumhur na 100. mjestu, Bašić napredovao za 22 mjesta

Džumhur na 100. mjestu, Bašić napredovao za 22 mjesta

A. Beganović

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur nalazi se na 100. mjestu najnovije ATP rang liste.

Damir Džumhur je nazadovao za čak 12 mjesta i sa 523 boda nalazi se na 100. mjestu. S druge strane, Mirza Bašić je napredovao za čak 22 mjesta i sa 250 bodova nalazi se na 192. mjestu ATP Rang liste.

Aldin Šetkić je trenutno 226. teniser na svijetu, Tomislav Brkić je pet mjesta iza njega, dok je Nerman Fatić 819. na ATP rang listi.

Što se tiče samog vrha ATP rang listre, promjena nije bilo, odnosno srbijanski teniser Novak Đoković najbolji je svjetski teniser. Iza Đokovića je Roger Federer, trećeplasirani je Andy Murray. Na 4. mjestu se nalazi Stanislas Wawrinka, a petoplasirani je Kei Nishikori.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.