Džumhur na korak od četvrtfinala u Dubaiju

Vodi protiv Granollersa

Džumhur na korak od četvrtfinala u Dubaiju

E. Škorić

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur dobio je prvi set u osmini finala protiv Španca Marcela Granollersa rezultatom 6:3.

Nakon senzacionalne pobjede nad Stanislasom Wawrinkom, Džumhur danas igra meč osmine finala protiv 36. igrača svijeta.

Bh. teniser je dobro krenuo u meč protiv Granollersa, pa je poveo sa 2:0, no slabo su igrači reagovali na svoj servis, pa je u prvom setu viđeno čak pet brejkova, jedan više na stranu Damira, koji sada vodi u setovima.

Džumhur je na dobrom putu da ostvari još jednu veliku pobjedu i da izbori četvrtfinale ATP turnira iz serije 500 u Dubaiju. Na putu do polufinala čeka ga Robin Haase, koji je ranije neočekivano slavio protiv Tomaša Berdycha.


dzumhur-granollers prvi set by goloviliga

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi