Džumhur: Nadam se da ću se plasirati u drugo finale
Foto: EPA

Naš teniser nakon meča

Džumhur: Nadam se da ću se plasirati u drugo finale

Najbolje rangirani bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur plasirao se danas u polufinale ATP turnira u St. Petersburgu.

On je u današnjem meču četvrtfinala pobijedio tenisera iz Velike Britanije Liama Broadyja sa 2:1 u setovima. Nakon meča Džumhur je rekao da je u trećem setu išao na sve ili ništa.

"Napravio sam dvije duple servis greške na početku trećeg seta i nisam znao šta da radim dalje. Samo sam pokušao da idem na sve ili ništa i na kraju sam veoma sretan što sam prošao dalje. Osjećaj je sjajan plasirati se u polufinale. Došao sam ovdje u sjajnoj formi, ali dvije sedmice sam odmarao i nisam znao kako će to izgledati. Kada sam došao sve je izgledalo dobro, išao sam meč po meč. Ovdje se osjećam sjajno, drago mi je što sam došao i nadam se da mogu ući u drugo ATP finale u karijeri", rekao je Džumhur nakon meča.

Podsjetimo, Damir će svog rivala u polufinalu saznati nešto kasnije kada će na teren izaći Nijemac Jan-Lennard Struff i Francuz Jo-Wilfried Tsonga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije