Džumhur: Nadam se da mogu smiriti Rubleva
Foto: EPA

Bh. teniser se nada 4. kolu

Džumhur: Nadam se da mogu smiriti Rubleva

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur u posljednje vrijeme igra najbolji tenis u životu.

Džumhur je sinoć savladao Nijemca Cedrik-Marcel Stebea sa 3:1 i plasirao se u 3. kolo US Opena, čime je sebi obezbijedio novi napredak na ATP listi.

"Ponovo sam odigrao dobar meč. Nisam krenuo najbolje, sa Stebeom sam igrao prije nekoliko sedmica u Hamburgu, izgubio sam ali znao sam da ću ovaj put imati više šanse. Izgubio sam prvi set, ali u drugom sam zaigrao bolje i u potpunosti okrenuo igru u svoju korist. Zatim sam odigrao dva zaista perfektna seta, pobijedio sam i mislim da je dobro što ovaj meč nije trajao predugo", započeo je Džumhur, te nastavio:

"Sada imam dan odmora iako igram sutra dubl, spreman sam i ja se nadam da mogu smiriti Rubleva koji je napravio iznenađenje izbacivanjem Dimitrova, te da prvi put prođem u 4. kolo jednog Grand Slama".

Meč Džumhura i Rubleva igra se sutra (subota), a tačan termin će biti naknadno utvrđen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi