Džumhur: Najbitnije je da sam preskočio prvu prepreku

Iz Melbournea za SportSport.ba

Džumhur: Najbitnije je da sam preskočio prvu prepreku

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur uspješno je apsolvirao svoj prvi zadatak na Australian Openu i pobjedom izborio plasman u drugi krug kvalifikacija.

Odmah nakon pobjede nad Mecirom, dobro raspoloženi Džumhur je dao izjavu za naš portal.

"Nije me iznenadio jak otpor protivnika. Naprotiv, znao sam da me čeka jako težak meč pogotovo zbog toga što on voli ovakve podloge i vrlo je nezgodan protivnik. Nisam mogao biti zadovoljan žrijebom jer sam loše prošao, posebno kada se u obzir uzme činjenica da sam prvi nosioc. Međutim, uspio sam proći tu prvu prepreku i to je ono što je najbitnije", rekao je Džumhur za SportSport.ba i dodao:

"Na igru je dosta uticala i klima pošto je bilo vjetrovito. Jako sam sretan zbog ove pobjede koja mi je omogućila nastavak takmičenja na Australian Openu".

Prošlu godinu će Damir najviše pamtiti po odličnom rezultatu baš iz Melbournea kada je stigao do trećeg kola. Tada je zaigrao protiv Berdycha a meč je u direktnom prenosu prikazivan širom svijeta. Upitali smo Džumhura nada li se da bi mogao ponoviti rezultat iz 2014. godine.

"Teško je o tome govoriti. Trenutno razmišljam o narednom protivniku i uživam u prvoj pobjedi, koja mi mnogo znači. Moj primarni cilj je proći kvalifikacije a kasnije ciljati i na nešto više".

U narednom kolu Damira čeka Nijemac Tim Puetz koji je 183. igrač na ATP listi.

"Iskren da budem, svog narednog protivnika ne poznajem baš najbolje. Igrao je u isto vrijeme kad i ja i naravno da ga nisam mogao gledati. Svejedno, raspitat ću se i nadam se da ću se dovoljno upoznati s njegovim kvalitetima do početka meča", rekao je za SportSport Damir Džumhur.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.