Džumhur: Nakon svake greške uvlačio se strah

Bh. teniser nakon ispadanja sa Wimbledona

Džumhur: Nakon svake greške uvlačio se strah

D. Rakanović

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur ispao je u drugom kolu Wimbledona. 

On je danas poražen od britanskog tenisera Aljaža Bedena sa 3:1, po setovima 6:3, 3:6, 6:3 i 6:3. 

Džumhur je nakon meča rekao da je i očekivao težak meč. 

"Bilo je jasno da će biti težak meč. Aljaž je u dobroj formi ove godine, igra jako dobro na svim podlogama. Uostalom, dobio je Ivu Karlovića na travi i znao sam da će biti težak meč. Neke stvari na koje sam se pokušao koncentrisati prije meča za koje sam znao da će biti bitne, upravo su one bile koje su škripale i to mi je definitivno odmoglo da pobijedim", rekao je za Sportklub Džumhur. 

On je dodao da je tokom meča bilo dosta uspona i padova, kao i da je danas pravio previše grešaka kod zicera i poena koje je trebao osvojiti. 

"Bilo je dosta uspona i padova, prije svega moj servis koji danas nije bio na nivou na kojem sam htio. Nije bilo laganih poena kao u mečevima prije, nije bilo te neke posebne prednosti koje sam želio da dobijem nakon prvog servisa. Mislim da je i procenat prvog servisa bio dosta mali.  Jednostavno, prije svega igra na mreži mi je danas bila dosta lošija. Pretpostavljam da sam imao mali procenat osvojenih poena na mreži. Danas sam imao previše grešaka na zicerima i poenima koje sam trebao osvojiti. Svaki put kada bi se nova greška desila u meni je bilo više straha na slijedećoj lopti i onda je bilo teško završavati te voleje", rekao je Džumhur.  

"Aljaž je odigrao dobar meč, bio je prilično konstantan i to je ono što je danas njega dovelo do pobjede", zaključio je Džumhur.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi