Džumhur nakon velike borbe do drugog kola Wimbledona
Foto: EPA

Pobjeda bh. tenisera

Džumhur nakon velike borbe do drugog kola Wimbledona

M. Šljivak

Bh. teniser Damir Džumhur plasirao se u 2. kolo Wimbledona. Džumhur je danas nakon velike borbe pobijedio Amerikanca Denisa Kudlu s 3:2, po setovima 7:6, 5:7, 2:6, 1:6 i 6:3.

Prvi set je donio zaista dobar tenis na obje strane. Kudla je nešto bolje ušao u set, imao je tri break lopte u četvrtom gemu, koje je Damir spasio. Ipak, nije uspio da se spasi u šestom gemu. Kudla je došao do 4:2, ali je Džumhur odmah uzvratio. Oduzeo je Amerikancu servis, došao je do izjednačenja, a oba tenisera su do potom bez većih problema sačuvala servis.

Ušlo se u tie-break. Kudla je imao prednost od 5:2, ali se bh. igrač nije predavao. Uspio je okrenuti rezultat i sa pet vezanih poena je došao do osvajanja prvog seta sa 7:6.

Amerikanac je bolje ušao i u drugi set. Napravio je break u prvom gemu, ali je Damir do kraja briljirao. Uzvratio je breakom u šestom gemu, a zatim i odlučujućem 12. koristi drugu set loptu na servis rivala, te drugi set dobija sa 7:5 za uvjerljivih 2:0.

Kudla je bolje odigrao treći set. Napravio je break na otvaranju, Damir je propustio nekoliko dobrih šansi da se vrati u ovaj set, pa je američki teniser na kraju bez većih problema došao do osvanja seta sa 6:2 i smanjenja rezultata na 2:1.

Nastavio je Kudla s boljom igrom i u četvrtom setu. Ponovo je oduzeo servis Džumhuru, koji je totalno pao. Amerikanac je dominirao u ovom dijelu igre, pa je četvrti set dobio sa 6:1 za izjednačenje na 2:2 u setovima.

Damir je oduzeo servis rivalu na otvaranju petog seta, ali je odmah zatim i poklonio gem Kudli na svoj servis. Međutim, u petom gemu bh. teniser ponovo dolazi do breaka i vodstvo od 3:2, a zatim je uspio i potvrditi break za vodstvo od 4:2.

Do kraja je Džumhur uspio da sačuva oduzeti servis, kojeg je potvrdio u devetom gemu i da dođe do pobjede u ovom meču. Protivnik bh. teniseru u 2. kolu je francuski teniser Pierre-Hugues Herbert.

Wimbledon, 1. kolo

Džumhur - Kudla 3:2 (7:6, 5:7, 2:6, 1:6, 6:3)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi