Džumhur nakon velike borbe donio izjednačenje

Davis Cup

Džumhur nakon velike borbe donio izjednačenje

Prekinuti meč Davis Cupa, između našeg tenisera, Damira Džumhura i Moldavca Maxima Dubarenca nastavljen je danas, a naš teniser je uspio slaviti.

Džumhur je do pobjede došao nakon pet setova. Dubarenc je nakon jučerašnjeg vodstva Džumhura (6:3), preokrenuo susretu u svoju korist (2:6; 5:7).

 

Ipak, Džumhur nije dozvolio Moldavcu da dođe do pobjede. Slavio je u dva naredna seta (6:3; 6:4) te je donio izjednačenje BiH.

 

Podsjetimo, u prvom meču, Brkić je poražen od Radua Albota sa 3:6, 6:7 i 3:6.

 

Dubl je na rasporedu danas, a našu zemlju će predstavljati par Gorčić/Džumhur dok će sa druge strane stajati Albot/Ciumaca.

 

Preostali mečevi će biti odigrani u nedjelju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.