Foto: EPA

ATP Delray Beach, 2. kolo

Džumhur nakon velike borbe poražen od Del Potra

M. Šljivak

Bh. teniser Damir Džumhur poražen je u 2. kolu ATP turnira u američkom Delray Beachu. Od njega je sinoć bio bolji argentinski teniser Juan Martin Del Potro koji je slavio s 2:1, po setovima 7:6, 4:6 i 6:3.

Velika borba viđena je u ovom meču, a na kraju je nakon gotovo dva i po sata igre pobjedu odnio Argentinac.

Del Potro je odlično ušao u meč. Napravio je break odmah na otvaranju prvog seta, ali se sjajnom igrom Damir vratio i u osmom gemu je uzvratio istom mjerom. Poveo je Džumhur 5:4, došao je i do set lopte na protivnički servis, ali se Del Potro spasio, a zatim je prvi set otišao u tie-break. Argentinski teniser se u ovom dijelu igre bolje snašao, te je osvojio prvi set sa 7:6.

Kada je Del Potro poveo s 3:1 u drugom setu činilo se kako će Džumhur veoma brzo pakovati kofere s ovog turnira. Međutim, bh. teniser u ostatku drugog seta igra zaista fantastično. Uspio je dva puta oduzeti servis Del Potru i na kraju je drugi set riješio u svoju korist sa 6:4 za izjednačenje rezultata na 1:1.

Del Potro je pojačao ritam igre u trećem setu. Počeo je pogađati sve, servis je radio zaista dobro, a Džumhur nije mogao da isprati argentinskog tenisera u trećem setu. Break u šestom gemu bio je dovoljan za Del Potra koji je treći set dobio sa 6:3, te je slavio pobjedu od 2:1 u setovima.

Protivnik Del Potru u četvrtfinalu biće američki teniser Sam Querrey.

ATP Delray Beach, 2. kolo:

Džumhur - Del Potro 1:2 (6:7, 6:4, 3:6)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi