Džumhur nakon velike borbe u glavnom žrijebu Beča
Foto: EPA

Pobijedio Pavlašeka

Džumhur nakon velike borbe u glavnom žrijebu Beča

M. Šljivak

Bh. teniser Damir Džumhur uspio se plasirati u glavni žrijeb ATP turnira u Beču.

Naš najbolji teniser savladao je u finalu kvalifikacija 89.  tenisera svijeta Adama Pavlašeka iz Češke i to s 2:1, po setovima 6:7, 6:4 i 7:5.

Prvi set je donio veliku borbu koja je na kraju Džumhur izgubio. Iako je bh. igrač imao prednost od 5:1 u tie-breaku, ali je zatim potpuno stao, što Pavlašek koristi i dolazi do preokreta i osvajanja prvog seta sa 7:6.

Ipak, u drugom setu se Džumhur budi. Dovoljan je bio jedan oduzeti servis u ovom dijelu igre, te je bh. teniser drugi set dobio sa 6:4 za 1:1 u setovima.

Odlučujući treći set donosi veliku borbu. Oba tenisera su imala šanse da protivniku oduzmu servis, što je Džumhru uspjelo u 11. gemu za vodstvo od 6:5.

Potom je servisom potvrdio break i došao je do pobjede, te prolaza u glavni žrijeb turnira.

ATP Beč, kvalifikacije:

Džumhur - Pavlašek 2:1 (6:7, 6:4, 7:5)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi