Džumhur namučio Duckwortha, ali ipak izgubio

Masters Miami, 1. kolo

Džumhur namučio Duckwortha, ali ipak izgubio

E. Škorić

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur poražen je u prvom kolu ATP Mastersa u Miamiju.

Džumhur je u prvom kolu za protivnika imao Australijanca Jamesa Duckwortha, 100. igrača svijeta.

Iako je naš teniser bolje rangiran igrač, u ovom meču nije bio favorit. Dvadesetrogodišnji Australijanac James Duckworth slavio je sa 6:3, 3:6, 6:3.

Na početku prvog seta Džumhur pravi brejk, kojeg je odmah i potvrdio, te poveo 2:0. No, Duckwort je vratio brejk u četvrtom gemu, a drugi je napravio u osmom, pa je tako poveo sa 1:0.

U drugom setu je Džumhur također dobro počeo. Poveo je 1:0 u gemovima, ali je Duckworth vraćao istom mjerom. Kod rezultata 3:2 za Džumhura, a na servisu Duckwortha, Sarajlija pravi brejk i dolazi do 4:2 vodstva, te sjajne šanse da odvede meč u treći set.

Nakon uspješnog servis-gema, siguran je bio i Duckworth, a odlučujući za drugi set bio je deveti gem. Uspio je Džumhur da ga osvoji i da izjednači na 1:1 u setovima.

Ključni trenutak u trećem setu dogodio se u šestom gemu na servis Damira Džumhura. Australac koristi jednu od dvije break lopte i dolazi do vodstva od 4:2.

Zatim Duckworth sigurnim servisom dolazi do 5:2, što je za Džumhura bilo nedostižno, pa je australski teniser stigao do osvajanja odlučujućeg seta sa 6:3 i pobjede od 2:1 u setovima.

ATP Miami, 1. kolo:
Džumhur (BiH) - Duckworth (Aus) 3:6, 6:3,

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.