Džumhur: Našao sam pravu igru i zasluženo slavio

BiH savladala Tursku u Bihaću

Džumhur: Našao sam pravu igru i zasluženo slavio

E. Čaušević

Davis Cup reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je pobjedu protiv selekcije Turske u okviru 2. kola Euroafričke zone.

Naša selekcija u Bihaću je slavila protiv Turske sa 3:1. Odlučujuću pobjedu bh. teniskoj ekipi donio je danas Damir Džumhur koji je sa 3:0 u setovima savladao Ilhana.

"Ovo je bio težak meč, znao sam da mojom pobjedom ostvarujemo trijumf protiv Turske što je bio dodatni pritisak. Uslovi su bili sjajni, a znao sam da ovaj teren više odgovara Ilhanu. Ipak, našao sam pravu igru danas, zaigrao sam bolje i na kraju slavio. On je bio blizu da dobije treći set, ali dao sam maksimum da to završim u tri seta, jer nisam želio da se umaram dalje i dajem mu šansu za pobjedu", rekao je Džumhur nakon meča.

Naša selekcija u trećem kolu Euroafričke zone sljedeći duel igra u septembru kada će na protivnik biti reprezentacija Litvanije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi