Džumhur: Nastavljam se sam boriti, jer mi niko ne pomaže

Džumhur o karijeri

Džumhur: Nastavljam se sam boriti, jer mi niko ne pomaže

M. Šljivak

Bh. teniser Damir Džumhur iza sebe ima dva nastupa na Grand Slam turnirima.

Nakon što je dogurao do trećeg kola Australian Opena, Džumhur je ispao u prvom kolu Roland Garrosa, a u intervjuu za ATP je istakao kako je naredni cilj ulazak u 100 najbolji.

"Naučio sam da na svakom turniru, da li je to Australian Open ili Futures. Morate igrati isto bez obzira na to da li je rival među prvih 10 ili 1000 na ATP listi", istakao je Džumhur, te je dodao:

"Nakon Australije nije bilo lako igrati manje turnire. To je bio veliki problem za mene, posebno na prvih nekoliko turnira. Također, bio sam i umoran, jer sam nakon Australije igrao i Davis Cup. Bilo je toliko emocija u dvije-tri sedmice i nije bilo lako oporaviti se", istakao je naš teniser. 

Džumhur je dodao da usprkos velikim uspjesima nema podršku kompanija i države...

"Stanje se nije mnogo poboljšalo ni nakon Australije. To je bio veliki bum u BiH, svi su govorili o tome, ali ni nakon toga kompanije nisu dale novac. Čuli su za moje rezultate, ali nisu zainteresovani da daju podršku. Osjećam da država nije zainteresovana da ulaže u sport, ali se nadam da ću se sam izboriti, jer sam to radio skoro sve godine uz podršku roditelja", rekao je Džumhur.

Naš teniser je već blizu ulaska među 100 najboljih, što bi mogao učiniti do kraja godine. Igrao je i  jake turnire s dobrim nagradnim fondom.

"To je bio veliki plus za ovu godinu. U proteklih nekoliko godina igrao sam Futurese, ponekad kvalifikacije za Grand Slam turnire i neke čelendžere. To nije bilo dovoljno. Ove godine počeo sam prilično dobro, a tek je kraj maja. Imam još šest mjeseci da napravim dobre rezultate i mislim da će sve biti u redu", dodaje Džumhur.

Damir je jako dobar prijatelj s Novakom Đokovićem.

"Razgovarao sam s Novakom i u Francuskoj. Nažalost, nije bilo vremena da se više družimo kako bih dobio još više savjeta. To je jedan od razloga zašto je dobro igrati na velikim turnirima, jer imate priliku biti s najboljim igračima, jer od njih možete učiti i dobiti savjete. Naučite puno i da ih samo gledate", rekao je najbolji bh. teniser za stranicu ATP.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije