Džumhur nazadovao pred Roland Garros
Foto: EPA

Trenutno je na 73. mjestu

Džumhur nazadovao pred Roland Garros

M. Šljivak

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur nazadovao je za dva mjesta na novoj ATP lisit.

S obzirom na to da je ispao u kvalifikacijama za ATP turnir u Nici protekle sedmice, Džumhur je pao dva mjesta na novoj listi i sada je 73. igrač svijeta.

Damir danas otvara i nastup na drugom Grand Slamu sezone. U prvom kolu mu je protivnik Portugalac Joao Sousa i eventualnim porazom naš teniser bi dodatno pao.

S druge strane Mirza Bašić je napredovao dva mjestao. Ovaj 24-godišnji Sarajlija je trenutno na 130. mjestu, ali zabrinjavajuće je što Mirza ne igra turnire u posljednje vrijeme.

Vrh liste nije promijenjen. Novak Đoković predvodi ATP tour ispred Andyja Murraya i Rogera Federera, a jedina promjena je plasman Marina Čilića u Top 10, odakle je ispao Richard Gasquet.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi