Džumhur nemoćan protiv Puetza

Nijemac izbacio Džumhura

Džumhur nemoćan protiv Puetza

M. Šljivak

Bh. teniser Damir Džumhur poražen je u drugom kolu kvalifikacija za prvi Grand Slam sezone Australian Open od 183. tenisera svijeta Tima Puetza iz Njemačke s 2:1, po setovima 6:2, 4:6, 8:6.

Očajno je Džumhur odigrao prvi set. Protivnik ga je razbio servisom, a naš teniser nije uspijevao držati svoj, te je s dva breaka Nijemac stigao lagano do osvajanja prvog seta sa 6:2.

Drugi set donosi nešto bolju igru Džumhura. Uspio je konačno napraviti i break, te je sigurnim servisom do kraja došao do osvajanja drugog seta (6:4) i izjednačenja rezultata na 1:1.

Puetz je u trećem setu stigao prvi do breaka Poveo je s 3:1, ali je Džumhur odmah uzvratio. Na kraju se igralo na razliku, a u 14 gemu njemački teniser oduzima servis Džumhuru, te stiže do pobjede i plasmana u treće kolo kvalifikacija.

Džumhur je tako kao prvi nositelj kvalifikacija završio s nastupom na Australian Openu, te je Bosna i Hercegovina ostala bez igrača na prvom Grand Slamu u sezoni.

Australian Open, 2. kolo kvalifikacija:

Tim Puetz - Damir Džumhur 2:1 (6:2, 4:6, 8:6)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.