Džumhur neočekivano poražen u Istanbulu

Sa dva puta po 6:3

Džumhur neočekivano poražen u Istanbulu

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur je danas u Istanbulu pretrpio neočekivan poraz od Andreya Rubleva, talentovanog 17-godišnjeg ruskog tenisera i trenutno 292. igrača na ATP listi.

Bilo je 2:0 za Rubleva, koji je do pobjede došao sa dva puta po 6:3. U prvom setu je Rus jedini i ključni brejk napravio pri rezultatu 3:2 i tako poveo sa 1:0.

Rublev je u drugom setu poveo sa 3:1, ali se Džumhur uspio vratiti na 3:3. Naš teniser je potom prokockao svoj servis i protivnik je opet došao u prednost, koju je do kraja potvrdio i upisao pobjedu u ovom meču.

Džumhur će se, tako, od jakog turnira u Istanbulu oprostiti u šesnaestini finala, dok Rublevu u osmini finala predstoji okršaj sa Giraldom.

ATP Istanbul, 1/16 finala:

Džumhur - Rublev 0:2 (3:6, 3:6)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti