Džumhur nikad bliže Top 100

Bh. teniser u četvrtfinalu u Morelosu

Džumhur nikad bliže Top 100

E. Škorić

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur plasirao se u četvrtfinale ATP Challengera u meksičkom Morelosu.

Džumhur igra sjajno posljednje vrijeme. Nedavno je osvojio ATP Challenger u Santo Domingu, a naš najbolji teniser na pragu je plasmana u Top 100 i ako izbori još jednu pobjedu u Morelosu, po prvi put u karijeri ući će u odbrano društvo tenisera.

Što se današnjeg meča tiče, Džumhur je Amerikanca Connora Smitha savladao u dva seta, rezultatom 6:4, 6:2, u osmini finala.

Dvadesetčetverogodišnji Amerikanac, inače 304. igrač svijeta, nije smogao snage da iznenadi Džumhura, koji će se za polufinale turnira u Meksiku boriti protiv Junga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.