Predvodi Davis Cup reprezentaciju

Džumhur: Nikada mi nije bilo teško igrati za državu

E. Škorić

Damir Džumhur će predvoditi Davis Cup reprezentaciju BiH u meču protiv Grčke u prvom kolu druge gurpe euro-afričke zone.

Nakon sjajnih izdanja na Australian Openu, Džumhur se vratio u Sarajevo. Nakon nekoliko dana odmora, slijedi duel sa Grcima na Mojmilu.

"Nadam se da će navijači ponoviti navijanje iz Melbournea. Rekao sam da imamo najbolje navijače, nadam se punoj dvorani. Sigurno da je teško igrati pred punim tribinama, da će biti pritisak, ali pritisak će nestati ako bude dobro navijanje", rekao je Džumhur, osvrnuvši se i na brzu podlogu u dvorani na Mojmilu.

"Mislim da imamo dovoljno vremena da se naviknemo na podlogu. Već smo igrali prethodnih godina na ovakvoj podlozi. Istina je da je podloga jako brza, da neće biti lako, ali mislim da je naša prednost to što smo favoriti. Možda nemamo servere kao Karlović, Isner i ostali, ali i mi dobro serviramo, pogotovo Mirza. Ne bi trebalo biti većih problema ako budemo igrali dobro".

Damir će imati pritisak jer igra uvodni meč, a znamo da u Davis Cup reprezentacijama najviše odgovornost iima upravo onaj koji starta. Iza njega je i težak i naporan turnir u Australiji.

"Koliko god sam iscrpljen, s druge strane imao sam vremena da se odmorim. Osjećam se dobro, igrati za državu mi nikada nije teško palo. Drago mi je da se Mirza vratio i sigurno će nam biti puno lakše s njim. Ove godine imamo dobre šanse, imamo dobar tim i nadam se da ćemo pobijediti Grčku za početak, te nastaviti sa dobrim igrama".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.