Džumhur odavno nije imao lošiji plasman
Foto: EPA

Damir na 96. mjestu

Džumhur odavno nije imao lošiji plasman

M. Šljivak

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur doživio je novi pad na ATP listi.

Džumhur nakon nešto lošijih nastupa u posljednje vrijeme, na ovosedmičnoj listi  zauzima 96. poziciju, što je pad za tri pozicije u odnosu na prethodnu.

Ipak, na narednoj listi će Džumhur ostvariti napredak. Koliko, to zavisi od nastupa na ATP turniru u Lyonu, gdje danas igra protiv Italijana Andree Seppija.

Što se tiče samog vrha liste, velikih promjena nije bilo. Jedino je mladi Nijemac Alex Zverev po prvi put u karijeri ušao u Top 10 i sada je na 10. mjestu liste.

Na vrhu je i dalje Andy Murray, a zatim slijede Novak Đoković i Stan Wawrinka.

Od ostalih bh. tenisera napredak su ostvarili Mirza Bašić i Aldin Šetkić. Bašić je napredovao za dvije pozicije i trenutno je na 165. mjestu, dok je Šetkić ostvario pomak od 34 pozicije i sada je 194. mjestu ATP liste.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi