Džumhur: Odigrao sam dobar meč, želim to ponoviti i sutra

Bh. teniser za SportSport.ba

Džumhur: Odigrao sam dobar meč, želim to ponoviti i sutra

Damir Džumhur je pobjedom protiv Mathieua na najbolji mogući način započeo nastup na ATP turniru u Casablanci.

"Danas sam odigrao stvarno vrlo dobar meč i zadovoljan sam zbog pobjede. Već sutra me očekuje novi izazov, a to je meč sa Granollers-Pujolom", rekao je na početku razgovora za SportSport.ba naš najbolji teniser.

Španac je na ATP listi rangiran na 50. mjestu i sigurno je, barem gledajući prema rejtingu, favorit protiv Džumhura.

"On je prošle godine igrao finale u Casablanci. Dosta je opasan na zemlji i to ne treba pretjerano naglašavati. To je njegova omiljena podloga i tu pravi najbolje rezultate".

"Njegovi rezultati u ovoj godini nisu baš blistavi ali vidjet ćemo sutra u kakvoj je formi. Ja se nadam da ću odigrati dobar meč kao i danas i siguran sam da šanse postoje. Dat ću sve od sebe da i sutra dođem do pobjede", rekao je Džumhur.

Podsjećamo, Damir Džumhur je danas sa 2:0 (6:2, 7:6) savladao Francuza Mathieua i tako se plasirao u osminu finala 494.310 eura vrijednog turnira u Casablanci.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.