Džumhur: Olivo je bolji na zemlji, imam veće šanse na travi

Bosanskohercegovački teniser

Džumhur: Olivo je bolji na zemlji, imam veće šanse na travi

D. Rakanović

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur će u prvom kolu Wimbledona igrati protiv Renza Oliva. 

Džumhur je istakao da je zadovoljan žrijebom. 

"Dosta sam zadovoljan žrijebom. To je igrač kojeg dosta dobro znam još iz juniorskih dana, s kojim sam zaista mnogo puta trenirao. Olivo je dosta bolji na zemlji, nego na ostalim podlogama, pogotovo na travi", rekao je Džumhur. 

Bh. teniser smatra da mu neće predstavljati problem što nije igrao pripremne turnire na travi kao u prethodne dvije godine. 

"Jedini međusobni duel imali smo u Dominikanskoj Republici prije dvije godine i pobijedio sam ga u finalu Challengera koji je bio na zemljanoj površini. Siguran sam da imam puno veće šanse na travi. Prošle godine sam igrao dobro na travi, mislim da i ove godine mogu da ponovim takvo nešto. U London sam došao jučer i mogu da kažem da se dobro osjećam na ovoj podlozi. Iako nisam imao pripremnih turnira kao u prethodne dvije godine, mislim da to neće biti problem. Nakon tog prvog kola ukoliko prođem, žrijeb je težak jer igram protiv nosioca Karlovića. Nadam se da mogu proći prvo kolo, a onda rasterećeno ući u meč drugog kola", rekao je Džumhur.  

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi