Džumhur ostvario ranking karijere
Foto: EPA

ATP lista

Džumhur ostvario ranking karijere

E. Škorić

Najbolji teniser Bosne i Hercegovine Damir Džumhur ostvario je danas ranking karijere.

Džumhur je u posljednje vrijeme pružao fantastične partije i skupljao je marljivo bodove, pa je došao na korak od cilja - plasman u Top 50 na ATP listi. 

On je najviše bodova sakupio plasmanom u finale ATP turnira u Winston-Salemu, igrao je i finale Challengera u Santo Domingu i u 3. kolu US Opena, pa je za mjesec dana napredovao čak 32 pozicije.

Trenutno je 55. igrač svijeta sa 891 bodom, dok je Aldin Šetkić također ostvario ranking karijere i sa 318 bodova je 174. igrač svijeta, a jedno mjesto niže je Mirza Bašić.

Što se Top 10 tenisera tiče, Nadal ostaje prvi i povećao je prednost nakon osvojenog US Opena, drugi je sada Roger Federer, dok je Andy Murray pao na treće mjesto, a Alexander Zverev je sa šestog došao na četvrto mjesto, peti je sada Marin Čilić, a tek šesti Novak Đoković. Stan Wawrinka je pao na osmo, Grigor Dimitrov je deveti, Pablo Carreno Busta deseti na novoj ATP listi koja je danas objavljena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi