Džumhur osvojio titulu u San Benedettu, igra na US Openu

Sjajne igre bh. tenisera

Džumhur osvojio titulu u San Benedettu, igra na US Openu

E. Škorić

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur osvojio je 35.000 dolara vrijedan ATP Challenger u italijanskom San Benedettu.

Džumhur je imao fantastično izdanje na turniru u San Bendettu. Dobre partije okrunio je pobjedom u finalu nad Austrijancem Andreasom Haider-Maurerom.

Naš teniser je dosta lako izašao na kraj sa 97. igračem svijeta i prvim nositeljem turnira. U prvom setu Damir je slavio sa 6:3 uz dva napravljena breaka. 

Još lakše je rođeni Sarajlija stizao do poena i gemova u drugom setu. Na kraju je sa 6:3 dobio i drugi set, te osvojio turnir u kojem je doista pružao vrhunski tenis.

Ovom pobjedom Damir se izborio za ulazak među 110 najboljih tenisera svijeta i tako će izboriti nastup na US Openu, odnosno naći će se u glavnom žrijebu na narednom Grand Slam turniru.

ATP Challenger, San Bendetto, finale:
Džumhur (BiH) - Haider-Maurer (Aus) 6:3, 6:3

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti