Džumhur otvara protiv Paukkua

Bašić kontra Nieminena

Džumhur otvara protiv Paukkua

U Helsinkiju je obavljen zrijeb mečeva četvrtfinala II grupe EA Zone Davis Cupa, Finska - BiH. Prvi singl prvog dana igraju Juho Paukku i Damir Džumhur, nakon čega će na teren Jarkko Nieminen i Mirza Bašić.

Juho je trenutačno 1455. igrač svijeta, njegov najbolji ranking je bio 379. mjesto početkom 2011.godine. Uglavnom je karijeru gradio preko Futuresa i Challengera. U Davis Cupu je je tek upisao dvije pobjede u 13 mečeva, u singlu je na omjeru 2-9. Jednu pobjedu je upisao protiv Frederika Nielsena, jednu kontra Karlisa Lejniekisa. Bez obzira što Damir Džumhur nije u ovom trenutku možda u idealnoj formi, sve ukazuje na to da je favoriti i da sutra imamo pravu priliku da nakon prvog meča povedemo 1:0, što bi u ovakom duelu mogli biti idealno.

Ako Damir ispuni očekivanja, onda će Jarkko Nieminen biti ipak pod nešto većim pritiskom, a definitivno takvi mečevi mogu biti jako neugodni. Mirza može tražiti priliku za eventualno iznenađenje, ali nekako je očekivano da nakon prvog dana rezultat bude 1:1.

Za subotu je najavljen meč parova, Nieminen i Henri Kontinen protiv Bašića i Brkića, dok bi u nedelju prvi na teren trebali Nieminen i Džumhur.  Posljednji singl u nedelju bi trebali igrati Paukku i Bašić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.