Džumhur: Ovakve pobjede prave boljeg igrača od mene
Foto: EPA

Džumur nakon pobjede

Džumhur: Ovakve pobjede prave boljeg igrača od mene

M. Šljivak

Damir Džumhur danas je napravio veliku senzaciju. Pobijedio je sedmog igrača svijeta Tomasa Berdycha sa 2:1 i u osmini finala će za rivala imati Miloša Raonića.

Damir je zadovoljan igrom i velikom pobjedom.

"Sjajna pobjeda, odigrao sam jako dobar meč, bila su tri teška seta. Nakon turnira u Miamiju, shvatio sam da mogu igrati još bolji tenis, da imam više samopouzdanja i da mogu igrati na vrhunskom nivou", istakao je Damir, te je dodao:

"Nisam pao nakon što sam izgubio tie-break. Odigrao sam kompletan meč odlično i zadovoljan sam što sam pobijedio".

Džumhur smatra da je jako napredovao.

"Ove sezone sam odlučio da igram samo velike turnire. Igrao sam samo jedan Challenger. Osjetio sam da bih ove godine trebao napredovati, da mogu igrati s velikim igračima i da mogu sakupljati iskustvo tako. Igra mi je bolja, mentalno sam jači, fizički sam odlično pripremljen, igram agresivnije i servis mi je bolji. Sve ovo pravi boljeg igrača od mene", dodao je Damir.

Nisu mu bitni bodovi koje gubi ne igranjem Challenger turnira.

"Izgubio sam dosta mečeva iako sam igrao dobro. Međutim, osjetio sam da mogu dobijati jače protivnike. Nisam razmišljao puno o rankingu i sada znam da mogu igrati jako dobro. Razmišljam na duge staze i ne mislim o poenima, samo želim igrati dobar tenis", rekao je Damir nakon meča.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije