Džumhur: Ovo je bila lijepa i uspješna sedmica za mene

Bh. teniser nakon poraza u Meksiku

Džumhur: Ovo je bila lijepa i uspješna sedmica za mene

E. Čaušević

Bh. teniser Damir Džumhur poražen je jutros u polufinalu ATP turnira u Los Cabosu od Sama Querryja sa 2:1 u setovima.

Džumhur je danas pružio dobar otpor američkom teniseru, ali na kraju nije uspio da dođe do finala. Najbolji bh. teniser nakon meča izjavio je da je dobra odluka bila da se sa zemlje pomjeri na tvrdu podlogu, te da je zadovoljan kako je igrao u današnjem meču.

"Ovo je bila lijepa i uspješna sedmica za mene. Mislim da je odluka da se pomjerim sa zemlje i odem na tvrdu podlogu bila dobra. Pogodio sam s ovim turnirom. Odigrao sam ti meča, u drugom kolu je Halys predao, ali sam imao dvije olidne pobjede. Definitivno je šteta zbog meča danas, ali mislim da se se odlično nosio s Querreyjem koji igra najbolje na ovoj podlozi. U velikoj je formi i možda igra najbolju sezonu u karijeru", rekao je Džumhur, te dodao:

"Imao sam šansu, posebno u drugom setu u kojem sam na 1:0 imao dvije break lopte, ali nisam ništa mogao uraditi. Igra se tada počela mijenjati i on je nevjerovatno servirao do kraja meča. Nisam imao apsolutno nikakve šanse. Popustio sam malo na svom servisu, on je to iskoristio i jedan break u setu je bio dovoljan da me pobijedi".

Džumhur je dodao da se nada da će nastaviti s dobrim rezultatima, te da sada slijedi mala pauza. Nastupat će na Challengeru u Dominikanskoj Republici što će biti uvertira za US Open gdje želi pokazati svoj kvalitet.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije