Džumhur: Ovo je pobjeda cijele Bosne i Hercegovine

Najbolji bh. teniser za SportSport.ba

Džumhur: Ovo je pobjeda cijele Bosne i Hercegovine

Damir Džumhur je bio prezadovoljan nakon današnje pobjede nad Austrijancem Haider-Maurerom i plasmana u polufinale ATP-a u Casablanci.

Budući da se nikada ranije nijedan bh. teniser nije našao u polufinalu nekog ovako jakog turnira, Džumhur je ostvario historijsku pobjedu. 

"Ne gledam previše na ovu pobjedu kao da je od nekog historijskog značaja, jer se nadam da ću u budućnosti praviti još bolje rezultate", poručio je Džumhur već na početku razgovora za naš portal, a onda se osvrnuo na meč koji je iza njega:

"Ovom pobjedom i plasmanom u polufinale sam ispunio svoj cilj na ovom turniru, ali želim postići još više jer je šteta ne iskoristiti dobru formu. Znao sam da ću imati težak meč danas ali sam zaista u nadmetanje ušao jako dobro pa je kasnije sve bilo mnogo lakše. Presretan sam zbog pobjede, ali sam prije svega zadovoljan svojom dobrom igrom. S njom dolaze i rezultati".

Baš kao i svaki put kada je na terenu, svaki Džumhurov potez prate brojni njegovi fanovi i ljubitelji tenisa u Bosni i Hercegovini. Naš teniser im se, ponovo, zahvalio od srca.

"Divno je znati da imate tako veliku podršku, i zaista to cijenim. Definitivno, svima u Bosni i Hercegovini ide veliko hvala jer su me podržavali i pratili danas. Ovo je i njihova pobjeda!", rekao je Džumhur.

Ipak, porodica je na prvom mjestu.

"Najveće hvala ide mojoj porodici koja je uvijek tu uz mene. Oni su moja najveća podrška", rekao je za kraj razgovora za SportSport.ba Damir Džumhur, najbolji bh. teniser.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.