Džumhur pobjedom protiv Jarryja izborio polufinale

Challenger u Santo Domingu

Džumhur pobjedom protiv Jarryja izborio polufinale

Damir Džumhur je pobjedom protiv Čileanca Nicolasa Jarryja izborio plasman u polufinale Challengera u Santo Domingu. Naš najbolje plasirani teniser je slavio pobjedu rezultatom 2:0 sa dva puta po 6:4 u setovima.

Za osvajanje prvog seta Džumhuru je trebalo 35 minuta. Imao je naš teniser i prednost od 5:1 ali se Jarry uspio potpuno primaći, ne i napraviti potpuni preokret. Džumhur je prvi set riješio u svoju korist rezultatom 6:4.

Drugi set Damir otvara brejkom i tako se u startu dovodi u obećavajuću situaciju. Do kraja seta nije dozvolio nikakvo iznenađenje pa je, ponovo rezultatom 6:4, došao do pobjede od 2:0.

Ovom pobjedom se Džumhur plasirao u polufinale turnira u Dominikanskoj Republici gdje će se sastati sa pobjednikom meča Melzer - Garin.

Challenger, Santo Domingo:

Damir Džumhur - Nicolas jarry 2:0 (6-4, 6-4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.