Džumhur podbacio, težak poraz od autsajdera

Kvalifikacije ATP turnira u Nici

Džumhur podbacio, težak poraz od autsajdera

E. Čaušević

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur poražen je u kvalifikacijama ATP turnira u Nici.

Najbolji bh. teniser danas je igrao protiv kineskog tenisera Zhizhen Zhanga koji se na ATP listi nalazi na 417. mjestu. Zhang je danas protiv Džumhura slavio sa 2:0 u setovima (6:3, 6:3).

Iako je Džumhur dobro otvorio meč i tri puta je bio siguran na svoj servis, kod rezultata 3:3 Zhang je stigao do breaka. Već na sljedećem servisu našeg tenisera Zhang je potvrdio break i poveo sa 1:0 u setovima.

U drugom setu Džumhur nije uspio da se vrati u meč protiv danas sjajnog Zhanga. Kinez je uzeo break i poveo sa 4:2, a break je potvrdio svojim servisom za 5:2. Damir je uspio smanjiti na 5:3, ali je Zhang već u sljedećem gemu potvrdio svoju pobjedu.

Kvalifikacije ATP turnir Nica:

Damir Džumhur - Zhizhen Zhang 0:2 (3:6, 3:6)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi