Džumhur pojasnio šta se sve sinoć dešavalo

Pričao o incidentu

Džumhur pojasnio šta se sve sinoć dešavalo

E. Škorić

Nakon incidenta u Rio de Janeiru, oglasio se naš teniser Damir Džumhuru.

Podsjetimo da je došlo do verbalnog obračuna, a zamalo i fizičkog za vrijeme meča Džumhur - Sela, koji je odigran sinoć i u kojem je naš teniser doživio poraz.

"Budući da su se desile incidentne situacije u toku meča prvog kola teniskog turnira na Olimpijskim igrama u Riju, a koje se tiču mog integriteta želim da pojasnim nekoliko činjenica. U najavi meča na terenima navijači koji su bodrili mog protivnika Dudi Selu iz Izraela, ponašali su se bez uvažavanja pripadnosti države iz koje dolazim nazivajući me vrlo pogrdnim imenima koja u ovom tekstu neću spominjati. Tokom meča situacija se pogoršavala pogotovo kada sam ja bio na strani terena gdje su se nalazili njegovi navijači", izjavio je Džumhur, dodavši:

"U pauzama sam obavještavao sudiju šta se dešava, no on nije reagovao pravdajući se da ništa ne čuje. Situacija se dodatno pogoršala početkom drugog seta, kada je moj otac prešao na stranu na kojoj su bili izraelski navijači da im da do znanja da su prevršili svaku mjeru. U tom trenutku reagovao je i sudija, no jasno je da je njegova reakcija trebala biti mnogo ranije. Moja nacionalna, vjerska opredjeljenja su lična stvar, a za pripadnost države iz koje dolazim neću dozvoliti uvrede. To što dolazim iz male zemlje u kojoj ima muslimana nikome ne daje za pravo da me vrijeđa. Moj odgoj i karakter zasnovan je na poštovanju različitosti, ali ne dozvoljavam nikome da me po bilo kom osnovu vrijeđa. Ovim obrazloženjem želim da stavim tačku na događaj koji ne priliči osnovnom duhu olimpizma, poštovanju i uvažavanju jedni drugih".



Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi