Džumhur poražen od Čilića
Foto: EPA

ATP Istanbul

Džumhur poražen od Čilića

Damir Džumhur poražen je danas od Hrvata Marina Čilića u osmini finala ATP turnira u Istanbulu.

Najbolji bh. teniser sjajno je otvorio duel sa drugim nosiocem turnira, ali je u nastavku meča posustao i doživio poraz u dva seta (6:3, 6:2).

Damir je u trećem gemu prvog seta oduzeo servis Čiliću, međutim, Hrvat je uzvratio istom mjerom u narednom i poravnao rezultat na 2:2. 

Uslijedila su potom tri gema u kojima su teniseri bili sigurni na svoj servis, a onda je Čilić u osmom stigao do novog brejka i rutinski priveo dionicu kraju.

Drugi set u potpunosti je pripao hrvatskom teniseru rezultatom 6:2. U ovom dijelu igre Čilić je napravio dva brejka, u trećem i sedmom gemu.

Bio je ovo prvi međusobni duel Džumhura i Čilića i prva pobjeda hrvatskog tenisera.

Čilić će u borbi za polufinale igrati protiv Belgijanca Stevea Darcisa, koji je bio bolji od Jirija Veselog iz Češke (6:2, 6:1).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi