Džumhur poražen u Bukureštu, Bašić slavio

Naši teniseri igrali kvalifikacije u Bukureštu

Džumhur poražen u Bukureštu, Bašić slavio

Bosanskohercegovački teniseri Damir Džumhur i Mirza Bašić igrali su danas mečeve kvalifikacija na ATP turniru u Bukureštu. 

Prvi je na teren izašao Mirza Bašić, a u prvom kolu kvalifikacija pobijedio je Victora Crivoia, domaćeg tenisera. Bašiću je za pobjedu trebalo nešto više od dva sata igre. Prvi set naš teniser dobio je rezultatom 7:5, dok je u drugom izgubio rezultatom 6:4. Odlučujući set Bašić je riješio u svoju korist rezultatom 6:4. Naš teniser u narednom kolu igrat će protiv Perea Ribe. 

Naš najbolji teniser nije bio uspješan kap Bašić. Džumhur je neočekivano lako izgubio od Henrija Laaksonena. Švicarcu je za pobjedu nad Džumhurom trebalo sat vremena i 28 minuta igre. Prvi set je riješio u svoju korist rezultatom 6:4, dok mu je Džumhur u drugom uzeo samo jedan gem. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.