Džumhur postao noćna mora za Berankisa
Foto: EPA

Bh. teniser odlično počeo turnir u Beču

Džumhur postao noćna mora za Berankisa

E. Čaušević

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur plasirao se u drugo kolo ATP turnira u Beču.

Džumhur je prije nekoliko dana u Moskvi osvojio svoju drugu ATP titulu u karijeri kada je u finalu savladao litvanskog tenisera Ricardsa Berankisa kojeg je i danas dobio u prvom kolu u Beču. Bh. teniser je ovaj put bio ubjedljiviji jer je slavio sa 2:0 u setovim.

Prvi set trajao je 36 minuta i Džumhur je odmah na startu osvojio break. Bh. teniser je došao do 3:0 za deset minuta, ali se Berankis vratio i preokrenuo na 3:4. No, Damir je izjednačio na 4:4 i ponovo uzeo break za 5:4 i bilo je jasno da će dobiti ovaj set sa 6:4.

U drugom setu Džumhur je za pola sata uspio da riješi sve. Berankis jednostavno nije mogao da se nosi sa bh. teniserom koji je sa 6:2 riješio pitanje pobjednika u ovom meču. Džumhur u drugom kolu igra protiv boljeg iz duela Khachanov - Tsonga.

ATP turnir Beč, 1. kolo:

Džumhur - Berankis 2:0 (6:4, 6:2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi