Džumhur pregazio Austrijanca i napravio historijski podvig!

Slavio protiv Haider-Maurera sa 2:0

Džumhur pregazio Austrijanca i napravio historijski podvig!

Damir Džumhur je danas protiv Haider-Maurera ostvario historijsku pobjedu bh. tenisa. Naš najbolji tenise je u četvrtfinalu slavio sa 2:0 i postao postao prvi bh. teniser ikad koji se domogao polufinala nekog ATP turnira.

Džumhur je silovito ušao u meč protiv favorizovanog Austrijanca i odmah na početku napravio je dva brejka i poveo sa 4:0. To je bila nedostižna prednost za Haider-Maurera, pa je naš teniser nakon nešto više od pola sata poveo sa 1:0 u setovima osvojivši ga rezultatom 6:3.

Kako je započeo prvi, tako je Džumhur otvorio i drugi set. Ovoga puta, naš najbolje plasirani teniser je na startu poveo sa 3:0, i do kraja uspio očuvati stečenu prednost. Drugi set je okončan rezultatom 6:3, pa je naš teniser upisao veliku pobjedu.

Damir Džumhur će se u polufinalu ATP-a u Casablanci sastati sa Slovakom Martinom Klizanom, koji je 41. igrač svijeta.

ATP Casablanca, 1/4 finale:

Džumhur - Haider-Maurer 2:0 (6:3, 6:3) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.