Džumhur pregazio Baghdatisa i izborio meč sa Federerom!

Ogroman uspjeh našeg tenisera

Džumhur pregazio Baghdatisa i izborio meč sa Federerom!

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur je u 2. kolu Roland Garrosa sa 3:1 slavio protiv Kipranina Marcosa Baghdatisa i tako izborio prolaz u naredni krug i okršaj sa velikim Rogerom Federerom!

U prvom setu presudio jedan Džumhurov brejk

Prvi set je trajao tačno pola sata, a protekao je pretežno u ravnopravnoj borbi u kojoj su dva tenisera naizmjenično osvajala poene na svoj servis.

Ključni momenat se desio u devetom gemu, kada Džumhur stiže do tri brejk lopte. Nakon što je propustio prvu, drugi put je uspio iskoristiti je i poveo sa 5:4.

U sljedećem gemu je naš teniser potvrdio brejk i stigao do 6:4 i vodstva od 1:0 u setovima.

Damirova dominacija u drugom setu

Džumhur silovito starta u drugom setu i odmah na početku pravi brejk i stiže do 1:0.

Nakon što je potvrdio brejk i na svoj servis povisio na 2:0, Džumhur je napravio sjajan posao i novim brejkom stigao do 3:0, a potom i do 4:0 nakon sigurnog servisa.

Baghdatis se vraća u meč i dolazi do 4:3 u setovima, što je bio znak za uzbunu. Ipak, finiš drugog seta u potpunosti je pripao našem teniseru koji prvo koristi svoj servis i stiže do 5:4, a zatim brejkom potvrđuje sjajnu igru i dolazi do 2:0 u setovima.

Jedan brejk bio dovoljan Baghdatisu u trećem setu

Baghdatis bolje otvara treći set i na startu pravi brejk nakon velike borbe. Kipranin je potom tijesno osvojio i gem na svoj servis i tako poveo sa 2:0.

Igralo se gem za gem do kraja seta, a prava drama viđena je u finišu. Damir Džumhur čak dva puta nije uspio realizovati po dvije brejk lopte. Prvi put pri rezultatu 4:3 za Baghdatisa, a drugi put u posljednjem, desetom gemu u drugom setu.

Kipranin se nekako uspio izvući iz nezgodne pozicije i uspio osvojiti prvi set u ovom meču i smanjiti prednost našeg tenisera na 2:1.

Džumhur pokazao psihičku stabilnost i došao do ogromnog uspjeha

Nakon uvodna tri gema koji su pripali igračima na servisu, prvi brejk u četvrtom setu je napravio naš teniser. Imao je Džumhur 40:0 i lagano priveo gem kraju, te poveo sa 3:1.

Baghdatis već u narednom gemu uzvraća udarac i vraća se u egal. U šestom gemu je viđena prava drama. Baghdatis je tri puta imao prednost, ali je Džumhur uspio iskoristiti drugu brejk loptu i dropshotom slomiti Kipranina i povesti sa 4:2.

Džumhur je nakon velike borbe uspio osvojiti i poen na svoj servis i stići do 5:2. Konačno, u posljednjem gemu četvrtog seta ali i meča, Džumhur je napravio još jedan brejk i tako stavio tačku na i, te izborio duel sa Rogerom Federerom i ispunio svoj dječački san.

2. kolo Roland Garrosa:

Džumhur - Baghdatis 3:1 (6:4, 6:3, 4:6, 6:2) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti