Džumhur pregazio Rosola u Umagu
Foto: EPA

ATP Umag. 1. kolo

Džumhur pregazio Rosola u Umagu

M. Šljivak

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur plasirao se u drugo kolo ATP turnira u hrvatskom Umagu. Naš teniser je u prvom kolu lagano s 2:0 savladao 54. igrača svijeta, Čeha Lukasa Rosola s 2:0, po setovima 6:3 i 6:0.

Odličan meč je odigrao Džumhur i na kraju je zasluženo prošao u drugo kolo ovog turnira.

Prvi set donosi sjajnu igru Džumhura. Uspio je u dva navrata oduzeti servis favorizovanom češkom teniseru, te je prvi set dobio sa 6:3 za 29 minuta igre.

Čeh je potpuno pao u drugom setu. Damir je maksimalno koristio svaku grešku i nije dozvolio Rosolu da išta napravi. Drugi set je najbolji bh. teniser dobio s uvjerljivih 6:0, za konačnih 2:0 i prolaz u drugo kolo.

Protivnik Džumhuru u narednoj fazi takmičenja je peti nositelj, Italijan Fabio Fognini.

ATP Umag, 1. kolo:

Džumhur - Rosol 2:0 (6:3, 6:0)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.