Džumhur preko Andersona do osmine finala u Memphisu
Foto: EPA

Pobjeda najboljeg bh. tenisera

Džumhur preko Andersona do osmine finala u Memphisu

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur uspješno je otvorio svoj nastup na ATP turniru u Memphisu jer je u prvom kolu savladao nekade desetog, a danas 74. igrača na ATP listi Kevina Andersona sa 2:1 (6:7, 7:6, 6:4).

Oba tenisera su bila veoma sigurna na svoj servis u prvom setu, u kojem nije viđena niti jedna brejk lopta. Pobjednika je odlučio tie-break, u kojem se bolje snašao Anderson (8:6).

Drugi set počeo je brejkom Andersona, koji je nakon toga poveo sa 2:0 i 3:1. Zatim je Džumhur uzvratio brejk i došao do vodstva od 4:3, ali je i drugi set odlučen tie-breakom. Ovoga puta, uspješniji je bio naš teniser koji je u njemu slavio sa 7:2 i poravnao ukupni rezultat na 1:1.

Osvajanje drugog seta kao da je dalo krila Damiru Džumhuru, koji je u prvom gemu trećeg seta napravio brejk, a ispostavit će se na kraju da mu je on bio dovoljan za pobjedu i plasman dalje. Džumhur je u odlučujućem setu slavio sa 6:4.

Džumhur će se u 1/8 finala turnira u Memphisu sastati sa boljim iz duela Darcis - Albot, koji se igra večeras.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi