Džumhur preko Donatija u glavni žrijeb turnira u Ženevi

Najbolji bh. teniser slavio s 2:0

Džumhur preko Donatija u glavni žrijeb turnira u Ženevi

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur s 2:0 u setovima savladao je 282. igrača svijeta Italijana Mattea Donatija u posljednjem kolu kvalifikacija ATP turnira u Ženevi i tako izborio plasman u glavni bio žrijeba.

Naš teniser nije najbolje otvorio početak meča, a već u drugom gemu je Donati uspio da napravi break. Izgubljeni servis Damir je povratio u četvrtom gemu. Do kraja prvog seta oba tenisera su osvajala gemove na svoj servisa, da bi u tiebreaku Džumhur uspio realizovati svoju drugu set loptu i slaviti s 8:6.

Za razliku od prvog seta u drugi je Džumhur ušao mnogo stabilnije, s više sampouzdanja, a odlučujući je bio šest gem drugog seta u kojem je naše teniser uspio napravio odlučujući break. U devetom gemu Donati je imao dvije break lopte, ali je 84. igrač na ATP listi uspio da ih spasi, a potom i meč riječi u svoju korist.

ATP Ženeva, kvalifikacije:
Džumhur - Donati 2:0 (7:6(8:6), 6:3)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.