Džumhur preokretom do pobjede i plasmana dalje

Kvalifikacije Australian Opena

Džumhur preokretom do pobjede i plasmana dalje

Damir Džumhur, najbolje rangirani bh. teniser i prošlogodišnji učesnik trećeg kola Australian Opena, pobjedom od 2:1 protiv Miroslava Mecira otvorio je nastup u kvalifikacijama ovogodišnjeg Grand Slama u Australiji.

Džumhur odlično otvara meč i osvaja brejk već u prvom gemu. Naš teniser je sačuvao servu i došao do prednosti od 2:0, ali se Mecir brzo vratio na 2:2 pa potom i preokrenuo rezultat u svoju korist. Igralo se gem za gem sve do posljednje u setu kada je Mecir oduzeo servis našem teniseru i slavio sa 7:5.

Istom mjerom uzvraća Damir u drugom setu. U trećem gemu naš teniser pravi brejk i dolazi u prednost koju uspijeva čuvati sve do završnice seta. Tada Slovak dolazi do 5:5 ali Džumhur već u narednom gemu stiže do 6:5. Sigurnim servisom u dvanaestom gemu drugog seta, naš teniser dolazi do 7:5 i poravnanja na 1:1.

Kako to obično biva, psihološka prednost bila je na strani Džumhura koji furiozno ulazi u treći set. Naš teniser pravi dva brejka i dolazi do 5:1 nakon čega ipak dopušta protivniku da se vrati u meč i stigne do 5:4. Džumhur je na svoj servis potvrdio osvajanje seta i pobjedu u prvom kolu kvalifikacija za Australian Open.

Sljedeći protivnik našeg najboljeg tenisera će biti Nijemac Tim Puetz koji je u prvom kolu kvalifikacija savladao Brazilca De Paula sa 2:0 u setovima.

Australian Open, kvalifikacije 1. kolo:

Džumhur - Mecir 2:1 (5:7, 7:5, 6:4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.