Džumhur prokockao pobjedu i ispao u prvom kolu

Oprostio se od turnira u Umagu

Džumhur prokockao pobjedu i ispao u prvom kolu

E. Čaušević

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur poražen je danas u prvom kolu ATP turnira u Umagu.

Džumhur je danas u prvom kolu glavnog žrijeba ATP turnira u Umagu igrao protiv mađarskog tenisera Attilu Balazsa koji je kroz kvalifikacije stigao do prvog kola. Mađarski teniser je mnogo bolje otvorio meč, te je sjajnom igrom u prvom setu poveo sa 1:0 (6:3).

Međutim, Džumhur je tada ubacio u veću brzinu i ekspresno je izjednačio na 1:1 u setovima. Bh. teniser je drugi set riješio samo za 29 minuta slavivši sa 6:0. U trećem setu Džumhur je bio na korak od pobjede jer je vodio sa 5:2 i činilo se da je sve gotovo.

Ipak, Balazs je zaigrao mnogo bolje, te je uspio da vrati break i bude siguran na svojim servisima za izjednačenje na 5:5. Već u narednom gemu mađarski teniser je ponovo osvojio break i poveo sa 6:5. Džumhurova igra je u potpunosti pala, pa je Balazs lagano slavio sa 7:5, odnosno 2:1 u setovima i plasirao se u osminu finala.

ATP turnir u Umagu, 1. kolo:

Džumhur - Balazs 1:2 (3:6, 6:0, 5:7)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije