Džumhur prokockao polufinale Istanbula

ATP Istanbul

Džumhur prokockao polufinale Istanbula

E. Škorić

Bh. teniser Damir Džumhur nije uspio da se plasira u polufinale ATP turnira u Istanbulu.

Džumhur je u četvrtfinalnom meču u tri seta poražen od Argentinca Diega Sebastiana Schwartzmana, rezultatom 5:7, 7:6, 6:2.

Čak pet brejkova bilo je u prvom setu, ali je Damir imao jedan više, pa je poveo sa 7:5.

Drugi set je Džumhur otvorio sigurnim servisom, a potom napravio brejk. Ipak, uzvraća Argentinac i brzo dolazi do 2:2. Schwartzman je uvezao i treći gem, pa je poveo 3:2, ali je potom izgubio prednost servisa.

Drugi set je ušao u taj-brejk, gdje se nastavila velika borba. Naš teniser je imao svoje šanse, ali ih nije iskoristio i Schwartzman je izjednačio.

Odlučujući set Damir otvara s dva vezana gema, dolazi do 2:0, ali je Schwartzman okrenuo na 5:2 i potom stigao do pobjede.

Za finale će se Argentinac boriti protiv boljeg iz duela Delbonis - Ramos. 

ATP Istanbul, četvrtfinale:
Schwartzman - Džumhur 5:7, 7:6, 6:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi