Džumhur prošao prvu prepreku u kvalifikacijama

Naš teniser lovi glavni žrijeb ATP turnira u Chennaiu

Džumhur prošao prvu prepreku u kvalifikacijama

Damir Džumhur je izborio treće kolo kvalifikacija na ATP turniru u Chennaiu vrijednom 458.400 dolara.Naš najbolje rangirani teniser je bio slobodan u prvom kolu, u drugom je preopustio Novozelanđaninu Michaelu Venusu šest gemova.

Teniser koji je trenutačno 408. na svijetu, je od samog početka bio u podređenom položaju. U prvih pet gemova Venus je tri puta gubio svoj servis, Damir jednom. Do kraja seta Džumhur jer izgubio još samo jedan servis gem. Najbliži breaku venus je bio u drugom gemu drugog kada je došao na 15:40. Damir se izvukao, baš kao i četiri poena kasnije. Do kraja seta više nije bilo break lopti, Novozelanđanin se suočio sa prvom kod 4-5, što je Damir iskoristio. Bez problema Damir je zaključio meč nakon 62 minute igre, bilo je 6-2, 6-4. Za ulazak u glavni turnir Džumhur sutra igra protiv Luce Vannija iz Italije, 151. tenisera svijeta.

ATP Chennai, kvalifikacije:
Damir Džumhur (BiH) - Michael venus (Nzl) 6-2, 6-4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.