Džumhur protiv kanadskog bombardera za četvrtfinale

Masters u Monte Carlu

Džumhur protiv kanadskog bombardera za četvrtfinale

Damir Džumhur nastavio je sa odličnim partijama na velikim turnirima. Nakon što je stigao do osmine finala Mastersa u Miamiju, najbolji bh. teniser dašao je i do iste runde u Monte Carlu. Za to su mu bile potrebene čak četiri pobjede, dvije u kvalifikacijama i dvije u glavnom žrijebu.

Redom je dobijao Carusa, Fabbiana, Haasea i Berdycha, a na red je došao duel sa kanadskim bombarderom Milošem Raonićem.

Upravo je Raonić zaustavio našeg tenisera u Miamiju, i to veoma ubjedljivom pobjedom (6:0, 6:3), ali bi ovaj meč s obzirom na podlogu trebao da ima drugačiji tok.

12. teniser svijeta je na svom putu do osmine finala zabilježio dvije pobjede, protiv Cecchinata (6:3, 7:5) i Cuevasa (7:5, 2:6, 7:6). Rezultati ovih mečeva svakako da dobro oslikavaju njegovu igru na šljaci, tako da bi Džumhur u ovom meču mogao dosta više da se uzda u svoju igru sa osnovne linije i naravno da više vjeruje u trijumf nad nezgodnim rivalom.

Raonić nije ni malo naivan igrač na najsporijoj podlozi, što govore i njegovi uspjesi na većim turnirima gdje je stizao do samih završnica. Ipak, bh. teniser zasigurno  će imati mnogo veće šanse nego u njihovom prethodnom duuelu, a i dobre partije u Monte Carlu mu zasigurno daju za pravo da se nada dobrom rezultatu.

Meč između Džumhura i Raonića na programu je danas od 11 časova. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi