Džumhur protiv Seppija za polufinale
EPA

ATP Moskva

Džumhur protiv Seppija za polufinale

E. Ganibegović

Andreas Seppi je u drugom kolu ATP Moskve bio bolji od Philippa Kolschreibera sa 1:2 u setovima (7:6, 6:7, 3:6). 

Njemački teniser je bio favorit u ovom meču, ali svoju ulogu nije opravdao, te je tako doživio poraz i ispao sa turnira u Moskvi.

Meč je trajao nešto više od dva sata, a Italijan je stigao do zaslužene pobjede.

Već u prvom setu se ušlo u tiebreak, gdje je Kohlschreiber bio bolji sa 7:4, pa je tako poveo sa 1:0 u setovima.

Ništa manje zanimljiv nije bio ni drugi set, kada se nakon 6:6 opet igrao tiebreak, međutim sada je bolji bio Italijan sa 1:7.

Treći set bolje otvara Seppi, koji je nakon pet gemova vodio sa 1:4, te je tako bio blizu pobjede.

Italijan nije dopustio Nijemcu da preokrene prednost koju je ostvario, pa je uspio da slavi sa 3:6 u setu i tako prođe u sljedeće kolo turnira.

Andreas Seppi će u četvrtfinalu ATP Moskve igrati protiv bh. tenisera, Damira Džumhura, koji je u drugom kolu savladao Yukija Bhambrija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti